EEB

 

 

Interview met Sjors Frohlich

Welkom op de Eminent restauratie pagina! Deze pagina is geheel gewijd aan de Eminent 310 Unique, een uniek orgel met een fascinerend geluid gebouwd door een oerhollands bedrijf in het groene hart van Nederland, Bodegraven. De 310 geniet een grote populariteit onder Jean Michel Jarre liefhebbers -componist in het electronische muziek genre- die in de jaren 70 de strings van het orgel o.a. gebruikte in de wereldhit Oxygen part IV. Meer info >>

De Eminent 310 is gemaakt in twee verschillende uitvoeringen: een theater- en een standaard uitvoering. De theater versie verschilt in het feit dat de houten kast een wat klassieker uiterlijk heeft en werd voorzien van een ingebouwde ritmebox, de zogenaamde rithmix (ook los verkrijgbaar als assecoire op de standaard uitvoering). Qua klank zijn beide uitvoeringen identiek.

Het aanbod van de 310 wordt met de dag schaarser en op internet gemiddeld aangeboden tussen de 50 en 1000 euro, afhankelijk van de staat (in het buitenland is de 310 veel meer waard...). Sommige 310's worden zelfs gratis aangeboden maar dan is de staat er ook vaak naar. Het orgel is echter geheel analoog opgebouwd en voorzien van het schema -aanwezig in orgel- in de meeste gevallen goed te repareren.

Deze site is bedoeld om u te helpen met de meest voorkomende storingen. Afhankelijk van de aard van het probleem heeft u daar -naast wat handigheid en gezond verstand- idealiter het volgende voor nodig: bus met lucht, alchohol houdende contactspray, stofvrije doekjes, wattenstaafjes, pure alchohol, wasbenzine, stofzuiger, slijpsteentje, fijn schuurpapier, schroevendraaiers, boormachinetje en een soldeerbout.

Restaureren maar!

restauratie op eigen risico - de auteur van deze website kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de inhoud ervan